I kind of need your help!



Till alla er mammor där ute, vad gör man när bröstmjölksproduktionen minskat? Hur kan man lättast få igång den igen? Kan man äta något speciellt, eller gäller det bara att amma, pumpa, amma, pumpa? Jag vill ju amma, inte ge den där ersättningen hela tiden. Men mjölken verkar liksom inte vilja komma igång igen, får ut runt 40 ml efter pumpning av båda brösten. Inte mycket alls!

Är frustrerad som fan just nu, jag vill ju kunna ge mitt barn den mat det är menat att han ska få!


Be careful...
Postat av: Sofia-mamma till Vilja född med läpp och käkspalt

Fast många får inte ut någonting av att pumpa. Jag hade mycket mjölk men fick inte ut nästan nåt av att pumpa. Du måste amma,amma,amma. Fast även om det är praktiskt och bra att amma så är mitt största råd att inte stressa ihjäl dig över det. Funkar det inte så bryt inte ner dig själv.:)

Postat av: johanna

amma,amma så är det kram

2011-01-02 @ 13:53:26
URL: http://theperfectfamilydiary.blogg.se/
Postat av: Malinne Mamma till Nellie 16 månader och Tiffanie 2 månad

Stressa inte över det för ju mer du stressar desto mindre mjölk kommer det....Ibland blir det så att mjölken sinar och om man inte vill förstöra brösten(sår pga av att man tokammar)så tycker jag det är bättre med ersättning.

Din son mår inte sämre av att få ersättning och dessutom har han ju fått bröstmjölk ett tag.

Varför stressa om det inte funkar?

Kram

2011-01-02 @ 14:24:28
URL: http://malinnes.blogg.se/
Postat av: therese

Håller verkligen tummarna för att det ska komma igång igen. När den underbara dagen är kommen då jag har en egen liten fillur i min famn, då hoppas jag också att jag kan få ge maten på det sätt som är menat.

Förresten, jag väntar spänt på några bilder på lägenheten hehe :)

2011-01-02 @ 14:46:59
URL: http://magnin.blogg.se/
Postat av: carrå - 19 år och mamma till Isabella

Det är mest att pumpa, amma, pumpa amma men finns ett speciellt amningste man kan dricka som ökar produktionen, kan köpas i vilken hälsokost affär som helst och att dricka mycket vatten och äta regelbundet hjälper också :D. Hoppas det kommer igång. kram

2011-01-02 @ 17:17:27
URL: http://ettnyttsteg.blogg.se/
Postat av: Rosahjärtan

Drick massor, vatten, öl, mjölk. Amma tills han börjar knorra, slita, dra eller släpper, ge ersättning därefter om han fortfarande är hungrig & pumpa för att stimulera efter varje amning.

2011-01-02 @ 17:44:40
URL: http://rosahjartans.blogg.se/
Postat av: 17 år och mamma till Valentino. <3

Hm? Jag tror nog som sagt att du ska skippa ersättningen ett tag och bara amma amma hela tiden, ta typ 2 dagar som du bara är hemma, sitt i soffan en hel dag och amma varje timme, det är helt okej och amma på båda brösten dessutom. Sen kommer det perioder då dom har tillökningsperioder då dom kommer vilja amma oftare och så, så passa på då att inte planera in nånting speciellt. :) <3

2011-01-02 @ 18:39:17
URL: http://jenniferpalma.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Fick nästan aldrig något heller när jag testade pumpa.. Men ammade Ebba i åtta månader.

kontakta ammningshjälpen o be dom komma med tips?

Går de inte så går de inte, du har ju ändå gjort ditt yttersta. kram

2011-01-02 @ 21:08:46
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Emily

Det är aldrig för sent att återuppta amning. Brösten kan alltid börja göra mjölk igen, om de bara stimuleras av ett ammande barn eller en effektiv pump. Ju oftare brösten stimuleras, desto mer mjölk gör du!

Kram

2011-01-02 @ 23:27:02
URL: http://agressia.blogg.se/
Postat av: Ninni

Jag har exakt samma problem och har försökt att få igång mjölken i två veckor men inget funkar käns det som,börjar ge upp hoppet.

Det är nog bara att försöka amma ändå (bara att sonen vill inte suga när det inte kommer nått.

Håller tummarna att det ska komma igång för er igen..

2011-01-03 @ 21:10:15
URL: http://ninnisgravid.blogg.se/
Postat av: Yohanna

Ju oftare du ammar = desto mer producerar kroppen. Men framför allt: VILA!!!!! Du producerar jättemycket mjölk när du vilar!!! Hur bra är du på att vila när din bebis vilar?? Jag var KASS på det i början för jag skulle göra så jäkla mkt annat.. men du gör verkligen dig själv en ENORM otjänst om du inte vilar mycket när du ammar första månaderna!!!! Å drick mycket (INTE thé, kaffe och annat som är vätskedrivande dock!!!), ät regelbundet HELA dagen och snåla inte med kalorierna för mkt. All stress och bantning är ajabaja när du ammar, du förbränner som tusan så du behöver inte banta! Väääldigt bra tänkt av naturen, hahaha :) Hoppas det ska gå bra !!!!!

2011-01-03 @ 22:16:59
URL: http://maiplu.se
Postat av: Mia

Jag provade amningsté. Smakade fan men jag tycker det hjälpte! Sen har jag hört att havregrynsgröt och fanta ska vara bra också =)



Lycka till!!

2011-01-03 @ 22:34:12
URL: http://miaindia.blogg.se/
Postat av: Angelica - Mamma till Netlié ♥

Jag hade samma problem.. Gav ammningen 3-4 veckor sen orkade jag inte sitta och försöka mer just för att jag inte fick ut mer än 30-40ml på båda tuttarna.. de blev inte min tös mätt på så hon fick juh ersättning.. Min mjölkproduktion kom aldrig riktigt igång så de fanns inte mycket att göra :/

2011-01-05 @ 00:32:07
URL: http://alltidgela.blogg.se/
Postat av: Terese och Isolde

det gäller tyvärr att ha ungen hängande vid bröstet för ju mer han äter desto mer mjölk kommer. men för alla funkar ju helt enkelt inte amningen, ge upp om du blir totalfrustrerad och var glad att det finns ersättning :)

2011-01-05 @ 11:55:00
URL: http://sthlmsmammanterese.blogg.se/
Postat av: joss

att amma ofta ska ju öka mjölkproduktion har jag läst, hoppas det funkar!

2011-01-14 @ 18:18:51
URL: http://josefinemede.blogg.se/

Ditt namn:
VIP?
Din mailadress:

Din bloggadress:

Din kommentar:




Blogg listad på Bloggtoppen.se
Blogg Topplista
bloglovin
Personligt
Vardagsbetraktelser bloggar

Personligt
BloggRegistret.se