Dags för sanningen att komma fram???




Så här såg min kropp ut för nästan exakt ett år sedan och så här skulle den ha sett ut nu med OM jag nu inte va gravid. Det är en ganska stor förändring, från att vara brun, ha blingblingen i naveln och vara relativt smal till att se ut som nu; kritvit med en navel som snart sticker ut och en mage rund som en fotboll.

Samtidigt som jag tycker det är jätte mysigt att vara gravid så finns det en del jobbiga tankar, tänk om jag får en massa bristningar? Tänk om jag går upp så mycket i vikt att jag inte kommer kunna gå ner igen? Tänk om jag aldrig mer kommer se ut så här? Det är inte bara dom tankarna som spökar, utan sånt som hur brösten kommer se ut efter. Allvarligt, vad fan gör jag om jag har oturen å få värsta hängpattarna efter att ha ammat klart eller än värre som vändstekta ägg?!?!

Jag vet att allt är gjort med kärlek and so on, men allvarligt nu. För att komma till verkligheten och vara ärliga för en gångs skull, vem fan oroar sig inte över allt detta? Vem vill egentligen att kroppen ska förändras alldeles för mycket? Kanske är det bara jag som är en aning fixerad vid det yttre, eller så är det bara så att jag är en av dom få som faktiskt vågar stå för vad jag känner?

Nån mer som vågar "komma ut ur garderoben" och berätta på riktigt hur ni faktiskt känner eller har känt när ni varit gravida? För jag är grymt trött på all oärlighet som cirkulerar bara för att vi ska framstå som "bättre mödrar"!


Be careful...
Postat av: Mallan

Bra skrivet, verkligen! Tänk om fler kunde vara som du och faktiskt skriva hur dom känner på riktigt istället för att låtsas att dom mår bra. Vem i allsingdar vill åka på ett jäng med bristningar eller två taxöron?

2010-07-26 @ 01:46:25
Postat av: pauline♥

fin kropp!

måste kännas konstigt att ha bebis mage nu, fast de tkr ja är så gulligt :)



Postat av: nicole

sv: Verkligen:)



allt bra idag?

/Shoppaholly

2010-07-26 @ 02:54:23
URL: http://nicolesjostrom.blogg.se/
Postat av: sarastille - vinn smycken för 200 kronor hos mig

fin blogg :) ha en jättebra dag!

2010-07-26 @ 07:37:21
URL: http://stiille.blogg.se/
Postat av: sara

klart man förändras med tiden! jag önskar att man alltid hade den kropp man hade då man var 14 år hehe! men förändring tillhör livet! du ska ha bebis ju :D det är ju en otrolig lycka så tänk inte så mkt på hur du ser ut! du är väldigt fin på dem bilder jag ser på bloggen iallafall :D kram

2010-07-26 @ 08:13:50
URL: http://ensara.blogg.se/
Postat av: Ilda

Även om människor säger att dom inte tänker på sin kropp så gör dom det! Jag gråter för minsta lilla bristning! Jag har fått MASSA celluliter och mina bröst ser ut som en karta men olika röda vägar man kan välja mellan hahah! Kroppen blir sjukt ful och man gråter för minsta lilla förändring. Men har man inte brottom men viktnedgången så kommer man förr eller senare att se bra ut igen.. Man kommer dock inte få tillbaka sin "ungdomskropp" tror jag inte men man kommer iaf att se bra ut :D Sedan är det bara att lägga i sillisar om man får världens hängpattar, för det om nått är värt att ta ett lån för hahah!



Jo da vi mår bara bra, lite stressad över flytten men snart är även det över :D

2010-07-26 @ 08:18:23
URL: http://mislimoje.blogg.se/
Postat av: jen

min kropp mott innan grav mott nu byter jag lätt tbax till innan ... hade jag vetat el ens haft tanken på att kroppen ändras som den gör (som jag inte ens hade en tanke på). ,konstigt jag tänkte bara äsch lite större mage men inte allt runt om.



Jag hatar mina bristningar på magen, jag vill ha tbax min gammla plata obrista mage, jag fick inte många jag hade tur sa många men inte fan ser jag det som tur för innan hade jag ingen o det är ingen jag vill ha.



Å brösten fick jag bristingar på, fick juh värsta bomberna efter men turen är väl att dom sitter liksom vid armhållet så man kan ha uringat el att med bh syns dom inte.



men nej detta hade man ingen tanke på när man först blev gravid, valde tat behålla utan det kom med tiden o jag kände som dej under grav.



men frågan är juh om jag fick välja mellan min gammla kropp o ta bort mitt barn, så är svaret absolut nej, så i slutändan när man tänker på det så är det värt det.

2010-07-26 @ 08:37:47
URL: http://lifeofjen.se
Postat av: W - ung tvåbarnsmamma

du kommer tillbaka till den kropp efteråt, du rasar i vikt när du ammar. :)



jag har två barn med 16 månader emellan. :)

kram

2010-07-26 @ 08:47:07
URL: http://dyrbarkarlek.blogg.se/
Postat av: Carina

Det är inte konstigt att oroa sig, det tror jag många gör.. Det är modigt att komma ut ur garderoben!

2010-07-26 @ 09:45:43
URL: http://justcontinue.blogg.se/
Postat av: Nathalie

äh dte är nog inga problem för dig att gå ner i vikt. min mamma har lyckats gå ner till sina 56 kg varje gång! bara börja röra på sig så fort du orkar:)

2010-07-26 @ 09:56:33
URL: http://liborius.blogg.se/
Postat av: E M M A

sv: tack så mycket för att du tog en tid och skriva allt det där :) det hjälpte verkligen jättemycket :)

du kommer bli en sjukt bra mamma :)



hur mår du idag? :)

2010-07-26 @ 09:59:45
URL: http://lifebyemma.webblogg.se/
Postat av: cassandra, mamma till josefin och lillebror i magen

Måste bara kommentera wictorias kommentar, du behöver inte rasa i vikt när du ammar! Allt beror på sen :) Jag gick inte ner så himla mycket av att amma, knappt alls! Så de är olika för person till person :)



ABsolut ;) hoppas den kommer idag bara :D De är kläder till mig också. Ska på dop på lördag och då måste man se helt okej ut iallafall :)



För min förlossning med Josefin blev inte som tänkt och de slutade med akut kejsarsnitt! Aha okej, vad menas med blödarsjukan? Jag födde på huddinge innan så vi valde samma. Men först tänkte vi byta, men huddinge blir bra :)



Gör de :) Så får vi hålla tummarna på att de blir bättre :) De tror jag iallafall :) Jo de är riktigt skönt, jag mådde inte ialla så himla länge om jag kommer ihåg rätt :P kommer knappt ihåg allas början av graviditeten :P hahaha



De är ju bra ju :) De har faktist inte jag gjort än och de är jag glad över. Jag hade massor med vätska med Josefin! På mvc så hade jag bara gått upp 0.8g. Men nu när jag vägde mig igår hade jag gått ner 0,9 från invägningen :P hahha! fattar inte dehär :D



kramar

2010-07-26 @ 10:27:55
URL: http://weareyoungparents.blogg.se/
Postat av: Nabil

Jag har tyvärr inte varit gravid, men om jag någonsin blivit det så hade jag tveklöst skrivit ett inlägg om det i bloggen

2010-07-26 @ 10:36:52
URL: http://www.farbrornabil.se
Postat av: CAMIE

SV: Det är hur mycket jobb som helst! Man får hålla huvudet kallt och ha ett tålamod av guld när man har valp ;D Han är snart 5 månader faktiskt! Så han är ändå ganska stor med tankte på att han kunde ha varit två månader yngre liksom ;D Vilket hade varit ännu mer jobb! ;P

2010-07-26 @ 10:42:15
URL: http://camillahart.blogg.se/
Postat av: ...ANILE...ELINA...

Ja nog är försändringarna skrämmande... men vissa verkar det inte synas på att de varit gravida och vissa förändras mycket, man får hopaps att man tillhör första gruppen :P Men det finns en massa krämer som ska vara bra för att minska risken för brsitningar, provat nån sån? Såg en på the body shop.



sv. Ja det va irreterande :(



Ja jag förstår det :)



haha ok, jag äter alltid jättemycket vitlök men tänker aldrig på andedräkten... munnen kanske vänjer sig vid att ta bort det om man äter ofta :P Tycker sambon borde klaga annars. Fast rå vitlök är ju värre än tillagad. Jag har hört att ost ska vara bra för andedräkten.



hehe ok skönt att höra :) Jag är ofta orolig för att de inte funkar och att man ska vara gravid utan att märka det... Ja tänkt om man inte kan få barn, det har jag också funderat över, men ine haft nån orsak att misstänka så jag hoppas jag kan få barn en dag.



Jo tack det är bara bra, ska sätta mig och plugga straxt. Hur är det med dig?

2010-07-26 @ 11:09:16
URL: http://anile.se
Postat av: pauline♥

jaa förstår det, vet du om det är en tjej eller kille?(:

2010-07-26 @ 11:09:31
URL: http://paulinesjogrensdiary.blogg.se/
Postat av: Tina

Jag tänker väldigt mycket på hur kroppen kommer se ut efter graviditeten. Jag kommer försöka och gå ner allt jag gått upp och vill absolut bli minst lika smal som jag var innan. Dock var jag inte så smal men jag var normal. :) Jag kollar efter bristningar på magen varje dag om det har kommit några. Men det är ju oundvikligt om man får det eller ej. :/ Så jag tycker inte du har några konstiga funderingar. Tror många funderar över hur deras kroppar kommer se ut sen. :) kram på dig!

2010-07-26 @ 11:38:48
URL: http://aniit.blogg.se/
Postat av: sarastille - vinn smycken för 200 kronor hos mig

bara bra, själv då? :)

2010-07-26 @ 12:00:29
URL: http://stiille.blogg.se/
Postat av: Linda - 16år och flyttat hemifrån

Min pappa bor i Stockholm, men har egen lägenhet i Borlänge där jag bor och pluggar :)

2010-07-26 @ 12:03:18
URL: http://lhedwall.blogg.se/
Postat av: nicole

sv: Fint här med :)



vad ska du göra idag då?

/Shoppaholly

2010-07-26 @ 12:13:57
URL: http://n
Postat av: nicole

sv: Fint här med :)



vad ska du göra idag då?

/shoppaholly

2010-07-26 @ 12:14:17
URL: http://nicolesjostrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

nu startar vi veckans blogg igen :) ALLA som vill vara med får vara med :P

skriv "jag är med" i inlägg "veckans blogg" så är du med :)



förlåt om du inte vill ha sån här reklam<3



http://liveonetime.blogg.se/2010/july/veckans-blogg-2.html#comment



//Ebba o Nathalie

2010-07-26 @ 12:22:15
URL: http://liveonetime.blogg.se/
Postat av: paulina♥

ny design?

superfint! :D

2010-07-26 @ 13:15:29
URL: http://paulinabladh.blogg.se/
Postat av: emma - mamma till dwayne

kände precis samma under min graviditet. jag klarade mig utan bristningar fram till v.36, efter det växte magen skit snabbt och jag huden hängde visst inte med :s det suger, men vad gör man liksom? jag har som tur är inte många utan mest bara några på mitten längst ner på magen, but i still understand your feeling.



jag har ammat dwayne nu och de hjälpte verkligen med min nedgång av kg, har hört att det hjälper många. det gjorde det rejält på mig. två dagar efter jag född dwayne gick jag ner 12kg och totalt nu efter snart 8månader har jag gått ner 18kg ..



alla har ju sitt eget lilla "ego" när det gäller sin kropp, och de inga fel. jag känner samma sak. ibland hatar jag mina bristningar :s men vissa dagar tänker jag inte på dem. jag har ju fått världens bästa bebis liksom, man får tänka så. iallafall försöka de dagarna då man bara vill ha på sig en sopsäck. för det förekommer även när man inte är /har varit gravid.



måste också säga du har mycket fin blogg :) vet du vad ni ska få ännu? tjej eller kille? hoppas du mår bättre snart! kram

2010-07-26 @ 13:31:19
URL: http://eemmaaaaa.blogg.se/
Postat av: Jessica Hill [foto]

Sv; Det är fina hästar. Tyvärr har jag ingen häst själv. Men jag är ganska mycket hos Evelina, som har häst :). Det är riktigt skönt med sommarlov nu. Men tyvärr är vädret inte på min sida.. Idag har dock solen börjar titta fram lite nu, annars har det mest regnat tycker jag ... ;)

2010-07-26 @ 13:33:44
URL: http://jessicahill.blogg.se/
Postat av: Diana

Jodå allt gick bara bra :) Har du tagit bort den kommentaren som jag skicka mitt lösen på, för den finns ute på nätet :( så folk ser.



Kraam

2010-07-26 @ 13:44:19
URL: http://berlaansky.blogg.se/
Postat av: sarastille - vinn smycken för 200 kronor hos mig

inte så mycket :) sj? :)

2010-07-26 @ 13:52:11
URL: http://stiille.blogg.se/
Postat av: Sandra Ackefjord

Kroppen blir aldrig som den har vart förut efter en graviditet, men några få bristningar här och där kan man jue inte undgå :) Men när man ammar så tar det på kroppen och man kan t.o.m gå ner under sin normalvikt :)

2010-07-26 @ 17:22:30
URL: http://sandraackefjord.blogg.se/
Postat av: Mia 17år - Mamma till William och Marcus

Jag tror de flesta känner som du, panik inför stora förändringar!

Äldre mammor, dvs 30+ kanske inte har samma krav som vi yngre har på våra kroppar och utsèende. Så de är enkelt för en äldre mamma att säga att "bristningar hör till" eller "man får räkna med hängpattar".



Jag fick massvis med bristningar när jag va gravid (har varit gravid två gånger), men jag pressar i solarium och nu syns de knappt! Så om du får bristningar och vill ha den väck, så SOLA SOLA SOLA! :D.

Samma sak med hängpattar, mina har MINSKAT med hela 2storlekar sens jag slutade amma!! illa..

MEN! Jag använder pusch-up bh, som alla fjortisar gör ;). Och mina bröst ser helt OK ut. Dock så har min pojkvän lovat att betala silikontuttar till mig när jag blir 20. (dvs om 2år). Inte för hans skull, utan för min egen. För vem vill ha mormorpattar när man är 20?....



Men som sagt, OM kroppen förändras är det bara att fixa till de på nått sätt!

Ps. Jag har gått ner 26kg på 5månader, de du ;).

//kram, Mia

2010-07-27 @ 12:21:43
URL: http://snuttegubbe.blogg.se/
Postat av: sandra eklund

Vet presise hur du tänker, jag hade panik! Nu är min dotter 2 år och jag har fått kämpa som ett djur för att gå ner! Nu funderar vi på ett syskon och tankarna är i full gång igen =/, nu kommer jag ju aldrig kunna gå ner med 2 barn.......och nu kommer ju brösten verkligen bli fula?! Det gick rätt bra första gången med allt, inga bristningar, ok bröst men 6 kg plus, som jag nu gått ner.

Men det är verkligen som alla säger, det är värt det! Sen måste man inte bli en grå avdankad morsa bara för att man har barn!

Lycka till gumman, du har en magisk tid framför dig!

2010-07-28 @ 17:51:59
URL: http://www.sandraeklund.myshowroom.se
Postat av: Nina

Heej en av min nära va gravid föra året och har nu en sån på ett och ett halvt:)

Hon va jätte smal innan och hade en väl tränad kropp.

Hon va ochså nervös över att gå upp i vikt o allt i hopa!

Men nu är hon tillbaks i samma topform som innan tog henne bara 1 månad eller 2 för att bli normal i gen. Och allt jag kan säga att hon gick ut o motionerade med bebisen. Tog långa promenader.

För de blir ju som ett tränings pass för du går o samtidigt trycka fram en vagn:)

Så gå ut och gå med din bebis 1 gång om dagen, För då går du ju inte själv, du har ju Lillen med dig;)

Så de är det ända tips jag har:)

Kram

2010-08-18 @ 21:21:31

Ditt namn:
VIP?
Din mailadress:

Din bloggadress:

Din kommentar:




Blogg listad på Bloggtoppen.se
Blogg Topplista
bloglovin
Personligt
Vardagsbetraktelser bloggar

Personligt
BloggRegistret.se